Den sista av lådorna som skicades iväg.

Den sista av lådorna som skickades iväg.

För snart ett år sedan skickade vi i föreningen frijord iväg tre byteslådor fyllda med växter, blommor fröer och annat som kan behövas vid odling. Tanken med lådorna är att man tar det som är intressant för sig själv och lämnar sådant som man vill dela med sig av eller har för mycket av.  Nu undrar vi vilka vägar dessa lådor har vandrat sedan i våras och var de finns nu. Om du har en av dessa lådor hemma hos dig just nu eller om du nyligen har haft/ vet något så får du gärna höra av dig till oss så vi får en liten uppdatering.

Det vi vet är att en av byteslådorna har synts till i trakterna av Botilsäter, Värmlandsnäs under hösten men vart är den och de andra nu? Vi har själva lite nya växter och annat som vi skulle vilja skicka iväg i någon av lådorna så hör gärna av dig till henrik@frijord.se eller 0730 55 97 57.

Frida och Christine med Byteslåda nr 1

Frida och Christine med Byteslåda nr 1

Den första byteslådan började sin vandring från Lurö den 21a april. Den for iväg mot Renstad (i närheten av Högboda) med Christine och Frida. Vad vi har hört for den likt en jojo mellan grannarna i trakten. Den andra lådan skickades iväg från Arvsbygården på Värmlandsnäs till Maria inte långt här ifrån den 19 maj. Det vi har hört från den är att redan har skickats iväg härifrån och nästkommande har också skickat iväg den. Den tredje lådan lämnades idag den 21 maj till vänner i Väse utanför Karlstad och vilken väg den kommer vandra hoppas vi få höra om framöver. Skicka gärna en hälsning eller bild till oss om ni vet vart någon av dessa lådor håller hus. Det är alltid roligt att få höra vilken väg de tar men glöm inte att skriva vilket nummer lådan har!