Efter många telefonsamtal hit och dit hittade vi äntligen rätt. Kerstin i Kristinehamn hade det vi sökte – Hedemorahöns med genbanksintyg. Fort ska det gå också för Johan fyller ju 30 år den 22 maj och vad är inte en bättre present än några kacklande invånare på gården som ger närproducerade ägg. Hönsgårdsdomen var nästan klar men hönsvagnen behövde lite fix före inflytt så söndagen och måndagen gick åt till att fixa klart vagnen.

Tre glada höns och en tupp!

Tre glada höns och en tupp!

På tisdag eftermiddag åkte vi iväg till Kristinehamn och hämtade upp en ståtlig tupp och tre svarta hönor. Vi kom hem sent men vi väntade ändå ytterligare någon timme för att vara säkra på att Johan med familj sov. Då drog vi fram vagnen och domen framför sovrumsfönstret och la in de tungt sovande hönorna i vagnen. På morgonen vid halv sju satte vi på stereon utanför sovrumsfönstret med inspelat kackel/kuckeliku från Youtube. En minut senare stod hela familjen i fönstret och tittade ut med undrande blickar. Då gick vi upp och gav ett grattiskort med genbanksintyg från drängarna på gården (Anton och Henrik) samt Christine. Därefter blev det chokladtårta i sovrummet för att sedan hälsa de nya invånarna på gården välkomna. De verkar redan trivas mycket bra för det finns ägg att hämta varje dag! Annars är det ganska vanligt att det blir någon veckas uppehåll i värpandet efter en flytt. De är inte heller rädda så detta kommer bli så bra så bra. Nu får det gå i hönsgården runt en vecka för att vänja sig vid sitt nya hem före vi släpper ut dem fritt på gården för att picka när någon av oss är hemma.

Frida och Christine med Byteslåda nr 1

Frida och Christine med Byteslåda nr 1

Den första byteslådan började sin vandring från Lurö den 21a april. Den for iväg mot Renstad (i närheten av Högboda) med Christine och Frida. Vad vi har hört for den likt en jojo mellan grannarna i trakten. Den andra lådan skickades iväg från Arvsbygården på Värmlandsnäs till Maria inte långt här ifrån den 19 maj. Det vi har hört från den är att redan har skickats iväg härifrån och nästkommande har också skickat iväg den. Den tredje lådan lämnades idag den 21 maj till vänner i Väse utanför Karlstad och vilken väg den kommer vandra hoppas vi få höra om framöver. Skicka gärna en hälsning eller bild till oss om ni vet vart någon av dessa lådor håller hus. Det är alltid roligt att få höra vilken väg de tar men glöm inte att skriva vilket nummer lådan har!

I Säffle Tidningen den andra maj.

I Säffle Tidningen den andra maj.

Den andra maj publicerades min debattartikel som jag skickade till Säffle Tidningen där jag uppmanar Säffles matbutiker att förbättra utbudet på bl.a. ekologiska produkter. Jag tog även upp vikten med närproducerad  mat för att minska transporterna och att Fairtrade är en bra märkning av produkter då de ökar demokratin och de som arbetar får en skälig lön. Klicka på bilden för att läsa artikeln.