Inspirationsseminarium i Säffle

Inspirationsseminarium i Säffle

Även Säffle kommun börjar få upp ögonen för de förändringar som krävs för att nå ett hållbart samhälle. Det gäller att få med sig invånarna för att lyckas och därför hålls ett inspirationsseminarium för att väcka Säfflebornas intresse. Genom tips från oss i frijord så kommer även Jan Forsmark från Omstälning Sverig att föreläsa vilket känns lite extra roligt!

“Varmt välkommen till en berikande kväll med Sabina Andrén från WWF, Jan Forsmark från Omställning Sverige samt Trendspanare Kjell-Arne Edvinsson. Vidare gör vi en avstämning i Säffles arbete samt avslutar kvällen med en paneldebatt.”

Se mer på denna länk

Insändare i Säffle-Tidningen

Insändare i Säffle-Tidningen

Något jag tycker är viktigt är barns rätt till bra mat. Av denna anledning skrev jag en insändare till Säffle-Tidningen där jag uppmanade kommunen att öka andelen ekologisk mat i skolor och förskolor. Resultatet blev ett flertal repliker och ett förslag om att förbättra offentliga upphandlingar inom kommunen. Jag hade inte riktigt väntat mej att få flera svar men det var kul, även om de som skrev inte riktigt ville hålla med om den version jag gav av det hela.

Nu hoppas jag på att Säffles politiker tar kostfrågan i kommunen på allvar och fixar ekomat till barnen. Läs min insändare till höger och slutreplik genom att klicka här!

Tidningen OM Omställning

Tidningen OM Omställning

I senaste nummret av tidningen OM Omställning är jag gästskribent och skriver om samägande av jordbruksfastighet och problematiken med förvärvstillstånd. Många omställare vill organisera sig i form av föreningar eller företag, men att få tillstånd att gemensamt äga mark genom en sådan konstellation är  mycket svårt. Förvärvstillstånd administreras av Länsstyrelsen och regleras av lagen om jordförvärv. Lagen skall uppräthålla balans mellan privat och juridiskt ägande på landsbyggden och motverka kommersiell exploatering samt främja en levande landsbyggd. Alltså ungefär samma avsikter som vi omställare har, men ändå motarbetas vi av denna lag.

För att läsa artikeln, surfa in på OM Omställning och köp denna fantastiska tidning!