Hjälp oss att sprida hållbar omställning!

Hjälp oss att sprida hållbar omställning!

Gillar du vår verksamhet och vill stödja föreningen Frijord? Från och med 2014 kan du teckna ett stödmedlemskap!

Som stödmedlem kan du vara med oss och göra gemensamma matinköp där vi tillsammans handlar ekologiska varor för inköpspris direkt från grossist. Vi handlar mestadels från Biofood men det kan även hända att vi gör större beställningar från t.ex. Saltå Kvarn eller annan intressant leverantör. Du blir informerad och försedd med en varulista i god tid innan vi gör en beställning, normalt 2-4 gånger per år. Som stödmedlem är du naturligtvis också välkommen om vi anordnar studiecirklar, föreläsningar eller andra trevliga träffar. Om detta blir du informerad via mail. Är du intresserad av att komma till oss och delta i odlingsarbete eller annat hantverk är du självklart alltid välkommen!

Läs mer om hur du gör för att komma i kontakt med oss och teckna ditt medlemskap här!

Det är skillnad på små och stora ägg.

Det är skillnad på små och stora ägg.

Förra sommaren fick vi förökning på gården i om med att två kycklingar kom till genom naturruvning. Turen var på vår sida och båda blev hönor. Nu sex månader senare händer det saker i hönsvagnen,  Esmeralda som den grå heter har börjat lägga sina första ägg. De är bara hälften så stora som sin mors och de andra hönorna men till sommaren antar vi att de kommer vara lika stora. Systern, vars namn Noel fick bestämma, fick av förståeliga själ namnet Grekland, då det någon vecka senare bar iväg på semester till just Grekland, har inte börjat värpa ännu. Men vi gissar att även hon kommer börja lägga sina första ägg snart. Det ska också bli kul och se hur många kycklingar vi får i år!

Den sista av lådorna som skicades iväg.

Den sista av lådorna som skickades iväg.

För snart ett år sedan skickade vi i föreningen frijord iväg tre byteslådor fyllda med växter, blommor fröer och annat som kan behövas vid odling. Tanken med lådorna är att man tar det som är intressant för sig själv och lämnar sådant som man vill dela med sig av eller har för mycket av.  Nu undrar vi vilka vägar dessa lådor har vandrat sedan i våras och var de finns nu. Om du har en av dessa lådor hemma hos dig just nu eller om du nyligen har haft/ vet något så får du gärna höra av dig till oss så vi får en liten uppdatering.

Det vi vet är att en av byteslådorna har synts till i trakterna av Botilsäter, Värmlandsnäs under hösten men vart är den och de andra nu? Vi har själva lite nya växter och annat som vi skulle vilja skicka iväg i någon av lådorna så hör gärna av dig till henrik@frijord.se eller 0730 55 97 57.