Söndagens föreläsning

Söndagens föreläsning med Johannes Söderqvist

Här på Arvsbygården vaggas vi nu i sköna dyningar efter helgens festival, vilka fantastiska dagar vi haft! Vi är innerligt tacksamma till alla som kom hit och fyllde vår trädgård med allt från kärlek och magi till god mat, skaparglädje, intressanta diskussioner och ren livskraft – Utan er, ingen fest! Vi är också glada för allt stöd vi fått i form av kunskapsutbyte, nya vänner och ett helt gäng nya stödmedlemmar.

Söndagens föreläsning med Johannes Söderqvist var lyckad och omkring 40 personer sökte skugga under det nybyggda rundhuset. Föredraget som huvudsakligen handlade om peak-oil och pengar verkade sätta igång tankar och intressanta diskussioner på flera håll. Genom att knyta kontakter, dela kunskap, idéer och insikter samt sprida information om den ovillkorliga förändring som redan har börjat är vi en liten del av det som utgör en världsomspännande omställningsrörelse på framfart!

Med kärlek från Frijords alla medlemmar!

Filmen 00-Tal barn

Filmen 00-Tal barn

Under sommarens festival har vi fått tillåtelse att visa kortfilmen “00-Tal Barn”. Den animerade filmen är ett samtal mellan mor och son, om vad som hände när drömmen om evig tillväxt kolliderade med oljetoppen och den följande nedgången i global oljeproduktion. Varför skuldsatte vi oss in i deras framtid och varför hejdade vi oss inte, istället för att göra slut på jordens mest åtråvärda resurs? Varför agerade vi inte mer kraftfullt och med mer framförhållning, när vi visste att oljan sinade?

Filmen kommer finnas för visning i vår tippie hela helgen 18-20e juli. För mer information om bakgrunden till filmen, läs på Maja Lindströms hemsida!