Noel hittade den här stora moroten.

Noel hittade den här stora moroten.

Idag var det dags för sista skörden från trädgårdslandet. De sista King Edwards potatisen togs upp ur välvattnad jord efter allt regnade. En del av potatisen använder vi till utsäde till nästa år, speciellt de som har blivit gröna och resten kommer vi äta upp. Den sista av purjon drogs ur backen och en del gick hackade ner i plastpåsar in i frysen och ett par gick in i huset och direkt ner på mackan. För morötterna var det också dags att få komma in, de tog vi av blasten, sköljde och sedan ner i plastpåsar med små hår i. De lär vara det bästa sättet att förvara morötter och rödbetor vad vi har hört iallafall.

Artikel i Länstidningen Värmlandsbygden

Artikel i tidningen

Kanske är det någon som läst om oss i tidningen för någon vecka sedan? Det var i Länstidningen Värmlandsbygden som gjorde ett reportage om oss i föreningen Frijord. Artikeln blev publicerad den 10 oktober och blev en helsida.

En knippe libbsticka redo att torkas.

En knippe libbsticka redo att torkas.

Vi måste bara få berätta om denna fantastiska växt som man nästan inte kan leva utan. Har ni inte denna “buljongtärning” i trädgårdslandet är det dags att införskaffa växten snarast. För det är just det man använder den till, smaksättning. Ta ett par blad och lägg i grytan eller soppan med lite salt, så är det klart! Under sommaren tar man den färsk men torka de du inte hinner med att äta upp. Lägg i de torra bladen direkt i maten eller mixa allt till ett pulver och strö över maten. Det finns bara en hållhake. Den är otroligt dryg så var försiktig med den för det tar lätt övertag över de andra smakerna.

Och för säkerhet skull, ha en planta även vid dörren för i gammal folktron skulle man ha en libbsticka växande där för att skrämma iväg troll, häxor och knytt.