Förra årets sommarföreläsning på Arvsbygården

Förra årets sommarföreläsning på Arvsbygården

Söndag den 24e juli kl 12-15 kommer Stephen Hinton till Arvsbygården för att ge en föreläsning om Inre Omställning, ett centralt ämne när det kommer till Omställningsrörelsen och arbetet med att ställa om till ett långsiktigt hållbart samhälle. Säkert blir det många andra intressanta frågeställningar därtill!

“Att ställa om till en ny ordning, med mindre energi och förmodligen mindre global handel kommer att innebär även en inre omställning. Att vi har en material överflöd men är inte lyckliga ändå kanske har sin ursprung i hur den rådande världsbilden har påverkat vårt sätt att se på livet? Medan diskussioner har gått varmt om alternativa valutor, vindkraft, oljetopp, småskalig produktion osv har andra grupper inom omställning arbetat med de inre aspekter av vad det betyder att ändra sin världsbild.”
Stephen Hinton var en av initiativtagarna till den Svenska Omställningsrörelsen, en gren i den nu världsomspännande Transition-rörelsen som startade i Brittiska Totnes för cirka tio år sedan. Stephen har stor kunskap och inblick i vad som händer inom omställningsrörelsen, bland annat så driver han själv Ekoenheten Ängsgärdet i Flen och har just startat tillverkning av Tiny Houses. Om detta får du säkert höra mer under föreläsningen!

Alla är välkomna att ta del av denna introduktion för att lära mer om vilka inre hinder vi möter när det kommer till omställningsinitiativ! det kommer bli paus för picknick så ta med dig korgen och slå dig ner på en filt hos oss – Eventet är helt gratis!