Rik på bär

Några av bären rensades på ön före avfärd mot land.

Några av bären rensades på ön före avfärd mot land

Före sommaren satte föreningen upp som mål att plocka minst 50 liter bär för att kunna ta fram under vinterns kyliga dagar. Idag var nog sista bärplockardagen då de antioxidantrika tranbären skulle plockas. Norra Hökön har de bästa tranbärsmyrarna och dit styrde seglen. Efter några timmars plockande var 10 liters hinken nästan full och nu ska bären bara rensas och läggas ner i frysen för att sedan bli juice, smoothie och kanske något mer. Just tranbär och även lingon vill ha ett par frostnätter eller frysas i boxen för att bli sötare.

Blåbär slutade vi räkna efter 20 liter, lingon drygt 10 liter och därtill svarta, röda och vita vinbär. Hallon, björnbär, jordgubbar ligger också i frysen o väntar på att plockas fram för att bli paj, kräm och sylt m.m.  Ex antal kilo rabarber har också plockats och en del ligger i frysen medan andra stjälkar redan blivit saft. Så vårt mål att plocka 50 liter bär var ingen match, frågan är bara vad målet blir till nästa år.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.