Nytillskott på gården

Efter många telefonsamtal hit och dit hittade vi äntligen rätt. Kerstin i Kristinehamn hade det vi sökte – Hedemorahöns med genbanksintyg. Fort ska det gå också för Johan fyller ju 30 år den 22 maj och vad är inte en bättre present än några kacklande invånare på gården som ger närproducerade ägg. Hönsgårdsdomen var nästan klar men hönsvagnen behövde lite fix före inflytt så söndagen och måndagen gick åt till att fixa klart vagnen.

Tre glada höns och en tupp!

Tre glada höns och en tupp!

På tisdag eftermiddag åkte vi iväg till Kristinehamn och hämtade upp en ståtlig tupp och tre svarta hönor. Vi kom hem sent men vi väntade ändå ytterligare någon timme för att vara säkra på att Johan med familj sov. Då drog vi fram vagnen och domen framför sovrumsfönstret och la in de tungt sovande hönorna i vagnen. På morgonen vid halv sju satte vi på stereon utanför sovrumsfönstret med inspelat kackel/kuckeliku från Youtube. En minut senare stod hela familjen i fönstret och tittade ut med undrande blickar. Då gick vi upp och gav ett grattiskort med genbanksintyg från drängarna på gården (Anton och Henrik) samt Christine. Därefter blev det chokladtårta i sovrummet för att sedan hälsa de nya invånarna på gården välkomna. De verkar redan trivas mycket bra för det finns ägg att hämta varje dag! Annars är det ganska vanligt att det blir någon veckas uppehåll i värpandet efter en flytt. De är inte heller rädda så detta kommer bli så bra så bra. Nu får det gå i hönsgården runt en vecka för att vänja sig vid sitt nya hem före vi släpper ut dem fritt på gården för att picka när någon av oss är hemma.

Ingen kommentar hittils

Lägg till din kommentar nu