Squash

Squashlådan.

Squashlådan.

För er som någon gång har odlat squash kommer ni nog känna igen er i detta inlägg. Squash är hur kul som helst att odla och grönsaken finns i många olika former och färger. De behöver mycket vatten och näring och sedan sköter de sig själv. När det är dags för skördetider gäller det att vara snabb så att de inte blir för stora, för det stora kan, enligt våra syriska vänner, bara användas till foder till djuren. Den främsta fördelen är dock att det blir något mindre volym om man skördar mindre, för squash producerar bra, just nu skördar vi i snitt fem per dag.

När frysen är full inför vinterns grytor och ostkakor och man äter squash till det flesta måltiderna får man ta sig en funderare. Vad ska vi göra med all squash? Vänner som kommer förbi brukar allt som oftast också skickas med ett antal squash när de åker men det är fortfarande squash kvar i kylskåpet.

Vi har löst det på ett bra sätt, vi fyller på en låda vid vägen så att grannar och turister kan få ta del av skörden. Vi blir av med det vi inte kan ta hand om och andra får ta del av vår skörd. Det fungerar jättebra!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.