Frökedja

De fröer vi fick tillbaka från frökedjan.

De fröer vi fick tillbaka från frökedjan.

Idag kom vår första frökedja tillbaka med egenodlade frön till ätbara växter och grönsaker. Den har varit på en resa i Sverige med tio stopp i bl.a. Huddinge, Trollhättan och Ullared. Det finns flera olika sätt att hitta en frökedja men ett sätt är att gå med i gruppen frörebellerna på facebook. Där lägger personer ut ”annonser” med olika regler som man bör läsa igenom före man skriver att man vill vara med. Kedjestartaren gör i ordning ett kuvert med frön och en lista på personer som vill vara med i kedjan. Sedan skickas den iväg och första personen på listan som tar de fröer som är intressanta för hen och lägger tillbaka minst lika många fröpåsar. När hen är klar skickas den iväg till nästa person på listan o.s.v. Efter ett visst antal stopp kommer den tillbaka till kedjestartaren och cirkeln är sluten. Man kan alltså vara kedjestartare vilket medför en del merarbete med att få till en lista med adresser m.m eller så kan man bara vara med i kedjan, valet är  ditt. Det är inte heller ovanligt att det finns extra regler om att man inte får lägga i för många påsar av en viss frösort, man kan om man vill ge bonuspåsar till kedjestartaren eller vilken typ av frön som får bytas. Har ni inte har provat att vara med i en frökedja då tycker vi du borde prova!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.