Äntligen vår!

Förodling är igång.

Förodlingen är igång.

Eller jag, det känns som våren är på gång när man börjar förodla inne. Nu i januari kan man börja med de grönsaker som behöver lång odlingsperiod på sig för att bli klara. Det gäller t.ex. purjolök som  jag bredsått 150-200 stycken. Aubergine, kronärtskocka behöver också lång tid på sig för att bli klara. Chili sådde jag tio olika sorter, paprika fem olika sorter, smultron till minstingen i huset försådde jag också, han är galen i bär och älskar springa ut i trädgårdslandet och palla bär.

Ska även prova bulbiller (minilökar från blomman) av vitlök av sorten Rysk 4, får se hur det går. Nu står de i flesta fröna så varmt som möjligt, nära vedspisen, och när de har tittat upp förflyttas de till ett svalare rum med växtbelysning. I februari är det dags för gul och röd lök, tomater m.m.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.