Tomater

Äntligen är tomaterna på gång. De första puttekulorna är formade på de tidiga tomatsorterna. Förra året odlade vi tre tomatplantor i tre olika sorter, men i år har vi utökat till ett tjugotal frilandstomater och 14 stycken i glashuset. Det är ett 20-tal olika sorter, från vinbärstomater, körsbärstomater till bifftomater och lagringstomater i olika färger och former. I glashuset styrs droppbevattningen med en timer som automatiskt sätts på 2 x 30 minuter dagligen. Plantorna odlar vi i hinkar med gödsel som vi bytt oss till från en lokal ekologiskt bonde, detta varvar vi med bokashikompost. Och det växer så det knakar så snart är både tomatsalladerna och vinterns tomatgrytor räddade.

Tomatplantorna växer snabbt med bokashikompost.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.