Örtsalt m.m.

Från och med nu är det slut med att köpa örtsalt, det är ju superenkelt att göra själv. Du går en sväng i trädgården och skördar, oregano, timjan, basilika, lök av olika slag, libbsticka, vitlök, blast av rotselleri och pepparrot m.m. Detta mixar du ordentligt och sedan lägger du i lika mycket salt i vikt och mixar lite till. Därefter lägger du ut röran på en plåt med bakplåtspapper och torkar på låg värme i solen eller i ugnen. Rör om då och då. När saltet torkat, vilket kan ta ett par dagar, mixar du det en gång till och det blir till ett finmalt pulver. Klart!
På samma sätt kan du även göra buljong, men då la jag i lite mer rotfrukter såsom, morot, palsternacka och rotselleri samt mycket mindre salt.

Örtsalt och buljong torkas i ugnen.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.