Tomater

I år har vi odlat tomater i större skala och häromdagen togs de sista frilandstomaterna in före frosten kom. De har levererat bra och de som vi inte har hunnit äta upp har vi en gång i veckan konserverat på burk för vintern. Detta eftersom frysarna mer eller mindre är fulla. I sista batchen blev även lite gröna tomater iblandande tillsammans med vitlök, chili, salt och olivolja. Tidigare har även brytböna, squash och lök blandats i. Fyll rena glasburkar och sätt på locket lite, ställ i ugnen på 120 grader tills det börjar bubbla och sedan skruvar du på locket ordentligt och låter svalna. Nu står det i matkällaren och väntar på att bli bas i pastasås, gryta, lasagne eller annat gott!

Tomater i alla dess färger.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.