Det grönskar på Arvsbyn!

Lova skördar midsommarpotatisen

Lova skördar midsommarpotatisen

Till midsommarlunchen kunde lilla Lova skörda den första färskpotatisen från landet, vilken härlig känsla! Blasten har växt något enormt och är snart en meter hög, så det var skönt att få veta att det även fanns något där under. Även squash, jordärtskocka, jordgubbar, majs, lök och en och annan kålplanta växer på fint – Vi är väldigt tacksamma att våra första odlingsförsökt gått så bra! Det som tagit sig mindre bra och har haft lite problem med att gro är bland annat morot, rödbeta, och bladsallad. Det som kommit upp ser fint ut, men grobarheten har inte varit vad vi hoppades på. De få purjolökar vi förkultiverade tar sig väldigt, väldigt långsamt, det återstår att se om det blir något till höstsoppan eller inte…

Om du är intresserad, läs gärna mer om hur vi skapade vår första köksträdgård genom att klicka här!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.