Ny tidskrift om omställning

Den ideela tidningen OM Omställning

Den ideela tidningen OM Omställning

Omställningsrörelsen i Sverige breder ut sig mer och mer. I allt högre grad börjar vi svenskar reagera på tecken såsom klimatpårverkan, ekonomiska kriser och extremism kopplat till känsla av maktlöshet och växande ekonomiska klyftor. Vi lever i en skör bubbla uppblåst av fossibla bränslen och är tvugna att börja backa innan källorna har sinat helt. I var och varannan stad dyker det upp omställningsrörelser kopplat till Omställning Sverige och det internationalla transition-nätverket som startades i Engelska Totnes för drygt tio år sedan. De är alla en viktig del i arbetet att minska beroendet av den globala handeln samt för att återta kunskap och mod för att stärka den lokala ekonomin och samarbetet på gräsrotsnivå.

Oberoende av Omställning Sverige startar nu tidningen OM Omställning som vill sprida kunskap nödvändig för en grön förändring samt rapportera om omställningsarbete i Sverige och resten av världen, ett fantastiskt initiativ. Redaktionen arbetar helt ideelt och söker efter fler eldsjälvar som vill vara med och bidra i arbetet att inspirera till vår tids viktigaste uppgift!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.