IMG_3904

Nyplanterat i Säffle centrum

I våras poppade det upp en gerillaodling i Säffle centrum. Den var anlagd i närheten av resecentrum vid rondellen. I trädgårdsodlingen hade det såtts sockerärter, jordärtskockor, mynta, jordgubbar, svarta vinbär och mycket annat. En skylt hade också satts upp där det stod närproducerat och en mindre informationsskylt om vad en gerillaodling är och varför den gjordes. Informationstexten tar bl.a. upp problematiken med ohållbara transporter av mat som egentligen borde odlas i närområdet men även att odlingen förskönar stadsbilden.

Gerillaodlingen fick mycket publicitet i media och skrevs om i tidningar, var med på Värmlandsnytt och inslaget kom till och med i riksnyheterna på kulturnyheterna. Här är en länk om du vill se linslaget!

Även Säffleborna verkar tycka att detta var en bra idé för flera insändare kom med i Säffle Tidnigen veckorna efter. Även på stan pratades det om den nya odlingen och den verkar vara besökt för det är rensat och bl.a. sallad och sockerärtor har skördats. Centerpartiet la till och med en motion att de vill avsätta grönområden för odlingslotter i Säffle. Länk till motionen.

Gerillaodling i Säffle

Bilder från den uppmärksammade gerillaodlingen som anlades i Säffle under våren 2013. Ett mycket bra sätt att skapa politisk debatt!

 

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.