Skördefest var dag!

Gratis squash åt alla grannar!

Gratis squash åt alla grannar!

Skördetiden måste vara odlarens och kockens bästa period! Vi trivs i alla fall väldigt bra med att kunna hämta delar av den mat vi äter i vår soliga köksträdgård, det ger verkligen mersmak och tillsammans med årets erfarenheter i bagaget så funderar vi såklart redan nu på hur vi nästa år ska göra för att fortsätta närma oss målet om självhushållning. Jag tror vi har varit väldigt lyckligt lottade, som har fått en jord där det så sent som i våras var ängsmark att grönska så fantastiskt. Sommaren har varit exemplarisk, jorden i svackan där vi odlar verkar hålla god fuktnivå och är bördig, mörk till färgen. Den välbrunna ströbädden från gårdens svinhus tillsammans med den Bokashi-kompost vi tillsatte i vår verkar ha gett god näring åt våra plantor.

Potatissorten Solist har skördats kontinuerligt från midsommar, men en rad ligger kvar för att förhoppningsvis bygga på sig lite kraftigare skal innan upptagning. En fantastiskt god och tidig sort som såhär på sensommaren nästan är i storlek med bakpotatisar! Hur den tål att lagras återstår att se. Bondbönor från 15 plantor gav oss 20 liter bönskidor och dryga 2 liter förvällda och skalade bönor att frysa in, mycket försvinner på vägen men oj vad gott, mer av dessa vill vi ha! I squash har vi badat hela sommaren, och än verkar det inte vara slut. Grannarna har varit flitiga squash-ätare de med, lådan som vi ställt ute vid vägen får fyllas på gång på gång.

Nästa år blir det garanterat mer av potatis, morot, lök och bondbönor, men det vore även kul att försöka få lite bättre fart på gurk- och tomatproduktionen med hjälp av ett växthus!

Skördetid 2013

En blandning av bilder från något av det som skördats från vår första odling.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.