Skördefest även på Lurö

Popcornmajs är grejer det!

Popcornmajs är grejer det!

Det är inte bara på Arvsbyn det växer så det knakar utan även ute på Lurö. Här ute har vi oftast flest soltimmar i hela Sverige och växtzon 1. Även om det ofta är någon vecka senare här på våren med tanke på att sjön fortfarande är kall tar vi igen det på hösten då det brukar gå långt in i oktober innan första frosten kommer. Här åts det under sommaren färskpotatisen Solist som blev omnämnd till årets potatis 2013. De senare sorterna  togs nyligen upp av sorterna Asterix, King Edvard och förstås Luröpotatisen. Även om Luröpotatisen inte ger så hög avkastning så känns det som en självklarhet att odla den här! Potatisen har sedan länge odlats här ute på ön men ingen vet vad den heter egentligen så den lila potatisen med vitt kött går under namnet Luröpotatis. Potatisen brukar finnas att köpa på Skördefesten på Värmlandsnäs på potatisgården Bodaholm som ofta har många olika sorter de säljer om det är någon som är intresserad av att köpa.

En hel del squash och pumpa har odlats och Stormköket var i stort sett självförsörjande på både meterhög dill och persilja under sommaren.  Även en hel del sallad, rabarber, jordärtskockor, kajpar och vitlök har odlats. Ärtor och bönor i form av Gråärt, Blåärt och kokbönan Signebönan odlades. Nytt för i år är också popcornmajs, perfekt för fredagsmys framför brasan!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.