Tidningen OM Omställning

Tidningen OM Omställning

I senaste nummret av tidningen OM Omställning är jag gästskribent och skriver om samägande av jordbruksfastighet och problematiken med förvärvstillstånd. Många omställare vill organisera sig i form av föreningar eller företag, men att få tillstånd att gemensamt äga mark genom en sådan konstellation är  mycket svårt. Förvärvstillstånd administreras av Länsstyrelsen och regleras av lagen om jordförvärv. Lagen skall uppräthålla balans mellan privat och juridiskt ägande på landsbyggden och motverka kommersiell exploatering samt främja en levande landsbyggd. Alltså ungefär samma avsikter som vi omställare har, men ändå motarbetas vi av denna lag.

För att läsa artikeln, surfa in på OM Omställning och köp denna fantastiska tidning!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.