Det händer saker i hönsvagnen!

Det är skillnad på små och stora ägg.

Det är skillnad på små och stora ägg.

Förra sommaren fick vi förökning på gården i om med att två kycklingar kom till genom naturruvning. Turen var på vår sida och båda blev hönor. Nu sex månader senare händer det saker i hönsvagnen,  Esmeralda som den grå heter har börjat lägga sina första ägg. De är bara hälften så stora som sin mors och de andra hönorna men till sommaren antar vi att de kommer vara lika stora. Systern, vars namn Noel fick bestämma, fick av förståeliga själ namnet Grekland, då det någon vecka senare bar iväg på semester till just Grekland, har inte börjat värpa ännu. Men vi gissar att även hon kommer börja lägga sina första ägg snart. Det ska också bli kul och se hur många kycklingar vi får i år!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.