Förodlingen har börjat

frön kommer i jord

Frön kommer i jord

Redan för ett par veckor sedan åkte de första tomat- och chilifröna under jord. De har redan brutit sig upp genom jordskorpan och lapar nu vårsol genom fönstret. Nu var det dags för resten av de fröer som behöver förkultiveras inne. Squash, pumpa, zucchini, nakenfröpumpa och gurka sattes i lite större platskrukor då be behöver mer utrymme. Året före provade vi även kartongkrukor som multnar ner när sedan planteras ut i jorden, inte att föredra är vår slutsats, då de lättare torkar ut och möglar under förkultiveringen. I år sattes mer purjolök än förra året men färre broccoli, brysselkål och blomkål. Kruskål och rotselleri är för oss ett nytt möte som vi inte provat på förut och det ska bli intressant att de kan tillföra. Popcornmajsfröna är såklart även i år satta och likaså vanlig sockermajs. Basilikafröna har också fått varm fuktig jord runt sig.

Nu är det bara att vänta några veckor till sedan kan vi sätta ut dessa späda plantor och sedan direktså resten av fröna. Kanske blir det i påskhelgen då vi ska träffas för att arbeta, ha trevligt och ha årsmöte på gården. Många är fröna har vi tagit själva från förra årets skörd men vi kompletterar även ekologiska frön från Runåbergs. Trädgårdslandet är redan rensat och snart ska ny mark brytas för att få plats med ännu mer närproducerad och ekologisk mat.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.