Gråärt blir houmus

Perfekt på smörgåsen

Perfekt på smörgåsen

Trädgårdslandet var förra året fyllt med en mängd olika ärtsorter och däribland Gråärten. Denna traditionella baljväxt odlades mycket förr i tiden men har på senare tid glömts bort, kanske för att den inte passar in i dagens konventionella jordbruk. För ett par år sedan fick vi två gråärter av vår vän Frida och förra året lyckades vi få upp ett gäng ärter som vi sedan torkade. Ärtorna kokade vi igår på vedspisen och mixade sedan med vitlök, örtsalt, svartpeppar och kallpressad rapsolja.  Jag säger bara ett ord! MUMS! Passar perfekt som pålägg på frukostmackan. Vi har ett gäng över så är det någon som vill byta eller köpa fröer så säg bara till, vi har även Blåärt, Signeböna o lite annat om någon skulle vara intresserad.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.