Nyvakna knölar

Nyvakna potatisar

Nyvakna potatisar

I år hoppas vi på att få smaka en god blandning av olika potatissorter, vid förra årets skördefest här på Värmlandsnäs fick vi tag på en rad spännande och för oss nya knölar. Leksand vit, Sunside, Cirisa, Gullöga och Blue de la manche med sitt blåa kött är några av årets nykomlingar. I sina påsar har de under vintern legat mörkt och svalt i matkällaren. Några har trots detta redan börjat gro, men de andra väcker vi nu stillsamt med sparsamt ljus och lite varmare temperatur allteftersom solens närvaro tilltar. Om en månad kanske det är dags att hoppa i jorden!

Vi arbetar samtidigt med att utöka vårt trädgårdsland lite. Vi tar små steg, vi vet inte hur länge vi kommer kunna odla just här, men vi vill ändå utveckla i den mån det är rimligt – Helst skulle vi vilja ha fyra gånger så stort! Det blir i alla fall 30 kvadratmeter nybruten mark för potatis.

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.