Livsviktig integration

Johan hjälper till

Johan hjälper till

I söndags for några av frijords medlemmar till Säffle för att lära nyanlända svenskar att cykla. Detta är ett projekt som heter livsviktig integration som Säffle kommun står bakom och där Conny Groot är projektledare. Projektet tar hand om och hjälper invandrare att förstå den svenska samhällsstrukturen och samtidigt öka integrationen . Man vill också öka kunskapen och kännedomen för hur olika myndigheter och organisationer arbetar såsom t.ex. räddningstjänsten och polisen. Samtidigt arbetar man med mer konkreta projekt som att lära sig simma, cykla, trafikfrågor och vad man ska göra om man går vilse i skogen.

Men nu tillbaka till söndagen, vi träffades utanför forskningen i Säffle där det finns en stor tom parkering, på söndagar i alla fall. De kom drygt 10 personer som ville lära sig cykla, detta var andra tillfället för säsongen och någon hade redan lärt sig cykla första lektionen! Några fler hade tillkommit denna sessionen och för en del var det första gången de satt på en cykel. Så det behövdes mer än en hand för att hålla balansen. För den som redan kan cykla är det busenkelt men är det första gången man ska upp på cykeln så är det svårt att hålla balansen, trampa åt rätt håll, förstå sig på bromsarna och samtidigt styra! Men många gjorde stora framsteg och jag tror att de flesta komma att kunna cykla när säsongen är slut.

Efter drygt en timma var både elever och lärare trötta och det var dags för fika och gemenskap. Sammanfattningsvis kan man säga att det var en trevlig dag med intressanta möten. Dra gärna ditt strå till stacken och jobba ideellt med integration, en livsviktig fråga!

Följ projektet på facebook.

Henrik hjälper till att hålla balansen

Henrik hjälper till att hålla balansen

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.