Brygg öl med oss!

Humledoftande vörtkok!

Humledoftande vörtkok!

Lördagen den 21 februari bjuder föreningen Frijord in till att delta i ölbryggning på Arvsbygården. Med krossad malt, humle och vatten bereder och kokar vi tillsammans den vört som därefter ska jäsas och buteljeras lagom till påskmiddagen! Utifrån erfarenhet från tidigare recept satsar vi denna gång på en kraftigt torrhumlad IPA med medelstark beska och styrka på omkring 6.5%. Vi är inga välrenommerade bryggmästare, men tillsammans har vi kunskap nog att i teori och praktik gå igenom ölbyggningens olika steg och processer samt svara på de flesta frågor som uppkommer efter vägen. Förutom detta kan vi tillsammans få fram ett fantastiskt gott och humledoftande öl!

Vi börjar förberedelserna vid 10-tiden och vörtkokets olika steg tar antagligen större delen av eftermiddagen, med stopp för sopplunch som Frijord bjuder på. Kom förbi för att umgås och delta i arbetet under hela eller en del av dagen. Att brygga öl är både enkelt, billigt och gott – Vi hoppas kunna inspirera fler av er att själva utforska humlegården!

Vänligen meddela i förväg om du kommer delta under lunchen - Hjärtligt välkomna!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.