Humle av typen NZ Cascade och Amarillo

Humle av typen NZ Cascade och Amarillo

För en vecka sedan hölls vår första workshop i ölbryggning, en rolig och stundvis intensiv process som definitivt kommer bli ett återkommande evenemang framöver. Till denna påsköl användes bara inköpta varor, däribland malt från Tyskland och humle från Nya Zeeland och USA. Vi hoppas framöver på att kunna experimentera mer med lokalt odlad och förädlad malt, dessutom letar vi kontakter för att få tag på en Nordisk humlesort med tillräcklig halt alfasyra att brygga ale. Har du någon idé så är vi hemskt glada av att höra!

Frijord vill tacka alla öltörstande bryggdeltagare i allmänhet, och bryggmästare Jonas Mattsson i synnerhet!

Frijords påskbryggd 2015

Ett urval av bilder från en lördag i februari, då föreningens medlemmar bjöds in till att lära sig mer om ölbryggning på Arvsbygården!

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.