Plåten blev ett kycklinghus

Plåten blev ett kycklinghus

 

Husvagnen är sedan länge nermonterad men efteråt kom vi fram till att underredet var för klent för att bygga en träbastu på. Men delar av den har redan kommit till användning, t.ex. ett extra kycklinghus med utegård på hjul, förstås. Där kan hönan och kycklingarna bo ett tag tills de blivit lite större. Nu har vi även kohandlat till oss en gammal balvagn mot bastubad som kommer bli mycket bättre och är starkare än husvagnsunderredet.

Förra hösten sågade vi bjälkar och plank till bastubygget med en solosåg. Nu har virket torkat och detta hämtades härom veckan hem till gården med pråm. Men eftersom sommaren nu nalkas med alla dess projekt kommer vi lägga vagnen på is och tanken är att dra igång bygget framåt hösten när bastandet kommer igång igen.

Så ni får hållas till tåls ännu ett tag så bjuder vi in till bastufest när bygget är klart! Tills dess får ni titta på lite bilder och njuta av sommaren!

Hemkörning av virke

Hemkörning av virke

Plank och reglar

Plank och reglar

Ingen kommentar hittils

Tyvärr, kommentarer är avstängda för detta inlägg.